Strategi


Jag har valt att skapa en egen strategi för mina investeringar då jag tror att detta kommer ge en bra utveckling på mitt innehav.

Jag har influenser från Warren Buffet och Aktiestinsen genom att investera i kvalitetsföretag och äga långsiktigt, det vill säga buy-and-hold.

Men jag gillar även strategier som att investera för att leva på utdelningar som bland annat Marcus Hernhag gör, jag vill därmed göra en mix av detta och ta det bästa från båda världar.

Jag arbetar på heltid, jag har inte tid att följa mina aktier mer än några gånger per dag, men jag vill även kunna leva på min framtida utdelning, eller åtminstone kunna gå ner i arbetstid om några decennier. Men eftersom jag påbörjade denna resa med 0 kronor vill jag även att kursutvecklingen skall vara positiv.

Majoriteten av dem svenska investmentbolagen har presterat bättre än index, många ger även en relativt god utdelning, därför genom att investera primärt i investmentbolag kan jag få en god utdelning och samtidigt öka värdet på mina innehav.

En annan sak som är en fördel med investmentbolag är att jag får en stor riskspridning, och investerar indirekt i flertalet bolag, både på och utanför börsen.

Här kommer kortfattat min strategi:


 • Jag köper regelbundet nya aktier oavsett om kursen är hög eller låg, därmed riskerar jag inte endast köpa i toppar och på sikt få ett relativt bra GAV.
 • Aktierna jag investerar i är kvalitetsaktier som jag ämnar behålla för en lång tid framöver.
 • All utdelning kommer gå till att återinvesteringar till en början.
 • Jag kommer försöka se till att jag snittar runt 3% i årlig direktavkastning från min portfölj
 • Jag kommer premiera att investera i investmentbolag som har substansrabatter, dock kommer jag inte låta någon enskild aktie ta upp en stor andel av min portfölj om majoriteten säljs med en substanspremie.

Jag tror starkt att jag kommer både slå index, få en hög värdeökning och en god utdelning på sikt!
Följ med på min resa.

2 kommentarer:

 1. trevlig strategi! jag har en liknande, dvs mycket investmentbolag och en hel del utdelande bolag utöver det. jag har även icke utdelande bolag (t.ex Balder).

  Utdelning har blivit viktigare först på senare år för mig. Du nämner 3% i årlig direktavkastning, det låter även för mig som ett lämpligt mål. Tillväxt + lite direktavkastning i en kombination gör sig väl, tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vibius och tack för kommentaren!

   Utdelningar är trevliga men som du säger vill jag ha tillväxt med, och då är investmentbolagen en bra mellanväg.

   Stora utdelningar kommer på köpet om man sparar långsiktigt.


   /Investmentbolagsinvesteraren

   Radera