lördag 9 februari 2019

Portföljmål 2019

Har börjat komma igång med mitt nya jobb, har väldigt mycket att göra där men jag trivs med det!

Dock har jag arbetat med min portfölj under denna period även om jag haft en paus från bloggandet, det som är en fördel med min strategi är att jag inte behöver göra så mycket arbete som att sitta och bevaka, utan jag kan helt enkelt fokusera på annat.

Dock tror jag det är viktigt att alltid ha kortsiktiga och långsiktiga mål med sin portfölj, långsiktigt vill jag bli ekonomiskt fri men det lär ta ta sin stund helt enkelt.

Dock har jag skapat några mål för 2019 för att balansera portföljen bättre.

Mål 1: Sprida kassaflödet av utdelningar genom att få ut minst 100 SEK i förväntad utdelning per månad

Detta mål klarar jag nog enkelt men jag får investera mer i utländska aktier då det är svårt att nå detta med svenska aktier om jag inte investerar mer i fastighetsbolag, här överväger jag att hitta fler ETF:er med månads/kvartalsutdelning. Men på sikt kommer det vara viktigt för jag vill kunna vara mer aktiv med mina utdelningar, och även i framtiden inte hamna i risker där jag behöver kassaflöde och måste vänta tills nästa maj.

Kommer köpa mer JnJ, Realty och kanske något av Brookfields bolag för att lösa detta, annars är det flera månader där jag redan är nära och kan lösa detta genom Svenska/Europeiska bolag som Castellum, LVHM, Investor, Svolder etc.


Mål 2: 400 SEK i framtida utdelningar utspritt per månad

Vad jag menar här är att jag inte skall få utdelningar per månad, men om jag tar den förmodade utdelningen per år och delar den med 12 skall summan bli över 200 SEK, denna kan bli lite tuffare då jag lär ha svårt om jag investerar i bolag som har lägre utdelningstakt, men vi får se helt enkelt! Bättre sikta lite högre!


Mål 3: Öka riskspridningen med ETF

Min riskspridning är väldigt bra redan i dagsläget, men risken med generationsskiften finns fortfarande där och det är ett problem. Därför kommer jag inte skifta fokus, men prova ta in några ETF:er för extra spridning, jag har redan börjat med Xact Högutdelande, men jag har redan kollat efter andra möjligheter, här lutar det mest mot en ETF som investerar i Amerikanska utdelningsaristokrater som verkar finnas tillgängliga i London.

Har ni tips på bra ETF:er som fortfarande är tillgängliga för oss får ni gärna tipsa mig!


Vilka är era mål för detta år?

7 kommentarer:

 1. Får man fråga vilken Londonbaserad ETF du spanat in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, den jag funderar på är.

   SPDR S&P US DIVIDEND ARISTOCRATS ETF

   Dvs Amerikansk ETF som även är noterad i London.

   Mvh

   Radera
  2. Vad är förväntat utdelning (%) på den?

   Radera
 2. "Euro Stoxx Quality Divident", det är DB som står bakom denna. Och den går även att köpa på börsen i Sverige. Utdelning 2018 var 4,12% vad jag sett.

  https://etf.dws.com/SWE/SWE/ETF/LU0292095535/-/Euro-Stoxx-Quality-Dividend-UCITS-ETF

  SvaraRadera
 3. Du har några olika Ishares som du kan köpa på tyska börsen.

  Ticker; euny tillväxtmarknader ca 5% yield, kvartalsvis utdelning.
  Iqqx pacific samma yield och kvartvis.

  Qdvw world med ung. 50% usa knappa 4 % halvårsvis.

  Investera sunt!

  SvaraRadera