torsdag 7 februari 2019

Sampos årsredovisning


Mitt största innehav Sampo presenterade sin årsredovisning idag, det var en fin rapport och en höjning av utdelningen med 0.25 EURO per aktie, jag har just nu runt 25 styccken aktier så det blir runt 50 sek mer i utdelningar! En av fördelarna med detta år är även det faktum att jag har köpt via Nordea investor som har varit väldigt bra på att betala tillbaka källskatten, oftast direkt, annars inom1-2 veckor vad jag har sett. Dock är Sampo mer en aktie som jag tror kommer ge fina utdelningshöjningar, men värdemässigt lär trenden inte vara lika bra, dock gillar jag innehaven där jag exponeras både mot bank och försäkring. 

Om man kollar på vinsten är den 3.04 euro per aktie så här ligger utdelningsandelen väldigt högt, jag har hellre marginaler för att säkerställa att man kan fortsätta höja långsiktigt, så jag tror nog att utdelningen kommer höjas kommande år med, men kanske inte i samma takt. 


Äger ni Sampo? 

5 kommentarer:

 1. Sampo är även mitt största innehav, blev en fin höjning. Gillar skarpt deras verksamhet, dom är nästan lite av ett Investmentbolag med olika verksamheter som inbringar vinst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Har ett klart fokus på vad man investerar i, även om det är inom finans är det en diversifiering och en stark ägare med Björn Wahlroos.

   Är även mitt största innehav, men ska försöka jämna ut lite på sikt.

   Mvh

   Radera
  2. Korrigering: Ser nu att "Nalle" bara äger 1.2% så där var det fel. Men jag tror han lär sätta prägel även framöver.

   Mvh

   Radera
 2. Riktigt trevlig utdelningshöjning om 9%. Tror det kan bli år då den tvingas sänkas eftersom de delar ut nästan allt. Utdelningsökning är inte något som är jätteviktigt för Sampo. Hursomhelst är jag nöjd. i Pengar ger det mig en extra ledig dag om året

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, det kan komma. Dock har deras historik de senaste åren varit helt okej.

   Även intressant vilka investeringar som kommer att göras framöver.

   Radera