söndag 23 december 2018

Månadens inköp

Har sedan jag började med mitt nya jobb haft väldigt lite tid för mitt bloggande, mitt jobb och annat har haft högre prioriteringar, och då har jag snarare kunnat skapa kvantitet framför kvalitet.

Kommer dock i detta inlägg presentera månadens inköp.

Creades: 4 st 
Creades har inte haft något fint Lår, men jag gillar Hagströmmer och deras utdelningar och det faktum att dessa kommer i April. Jag tror med rådande börsklimat kommer vi få se mer aktivitet under 2019 då Creades är medvetna om portföljen behöver diversifieras för att vikta ner Avanza.

Latour: 10 st
Köpte på 109 SEK så det var inget roligt pris att köpa för, men Latour är för mig kvalitet och då får det kosta lite mer, visst föredrar jag att köpa med rabatt men jag kan inte alltid räkna när det kommer bli så. Dessutom är tajming inte i min strategi så att säga, då resultatet inte lär påverkas långsiktigt.

Dock är Latour en av mina favoritbolag på börsen, bra ledning, fina innehav och utdelningshistorik.

3M: 1 st

En utdelningsaristokrat med fin historik, kursen har gått ner rejält nu under 2018, men jag tror på bolaget långsiktigt, och det ger fin diversifering då det är ett industriellt bolag som bland annat innehar patent för post-it lappar och andra kontorsprodukter, men även inom andra industrier.
Jag tror på digitaliseringen, men jag tror ändå att dessa produkter kommer samexistera i ett bra tag framöver.

Detta innehav ger även kvartalsutdelningar under samma månader som JnJ.

Castellum: 2 st

Här hade jag velat köpa mer men pengarna räckte inte till, kommer köpa fler i början av nästa år, gått upp en del i kursvärde, men fin historik med utdelningar och det faktum att dessa kommer i mars och september är fint.

Jag hade egentligen planerat köpa mer men får avvakta för jag har haft en del utlägg i mitt arbete som återbetalas efter nyår, surt att ligga ute med pengar, men jag för diskussionen om att vi kan nyttja företagskort i stället.


Nu ligger mina månatliga utdelningar på 107 SEK, och att nå 250+ nästa år lär nog gå ganska bra.
Här får ni se min graf med månatliga utdelningar sedan nystarten i Juli, kommer bli fint att se detta på sikt hur stapeln utvecklas.Vad har ni köpt under månaden?


1 kommentar:

  1. Det har enbart blivit köp i en av barnens KF. Nordea införskaffades.
    Mvh

    SvaraRadera