lördag 24 november 2018

Storhandlat aktier

Black friday i all ära, men handlar man på börsen vet man aldrig när det är "rea".

Dock får jag på måndag bonus från mitt tidigare jobb och valde att investera i aktier i stället för saker som jag absolut inte behöver. Om 1-2 decenium kan jag köpa fler onödiga saker med dessa investeringar om så önskas :)

Har köpt följande:

LVHM: 1 st
GBL: 2 st
Svolder: 6 st
Kinnevik: 5 st
Öresund: 3 st
Investor: 3 st
Sampo: 9 st
Realty Income: 5 st

Detta gör att min månatliga utdelning är 100 sek efter att jag har dragit av 33% för att betala skatt och återinvestering av utdelning. Detta använder jag för att räkna ut vad jag får efter allt är betalt om jag hade valt att ta ut pengarna i dagsläget.

Denna månad har jag fortsattit köpa i Investor och Kinnevik, priserna har gått ner lite och dessa är fina basinnehav, dock vill jag även investera mer i Latour men det kommer nästa månad.

Även köpt lite utländska innehav, ökat i GBL som har tappat en del, även lite LVHM och Sampo och Realty income för att öka mina utdelningar.


Jag vet att jag har varit frånvarande på bloggen, jag trivs med mitt nya arbete och mitt fokus är just nu att leverera ASAP, har även fått resa en del och att skriva bloggen har dock fått minskad prioritet.

Dock påverkar detta inte mitt sparande, fördelen med utdelningar är att det tar lite tid när man väl gjort sina studier, jag vet vilka innehav jag gillar och investerar i detta kontinuerligt, detta höjer min månadsinkomst varje månad i mindre steg.

Det jag kommer arbeta med är också att köpa mer amerikanska bolag och Svenska som delar ut på andra månader än maj för att sprida ut utdelningarna.

När jag väl lever på mina utdelningar vill jag få ut varje månad, även om jag kan spara utdelningarna kan det vara skönt med ett stabilt kassaflöde för oförutsedda kostnader.

Vad har ni köpt nu med lönen?

7 kommentarer:

 1. Härligt att ha dig tillbaka! Och kul att du trivs på jobbet. Sånt gör livet så mycket bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren, och ja det gör skillnad :) blir svårt att nå målet om jag inte trivs med jobbet under tiden.

   Mvh

   Radera
 2. Jag får min lön först på tisdag... men det lutar åt Sampo samt snitta ner mitt inköpspris i några andra högavkastande aktier inom bank och byggsektorn.

  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter trevligt!

   Har själv köpt en del Sampo, fint bolag med fin DA% för tillfället.

   Mvh

   Radera
 3. Hur gillar du att resa? Det borde ju bli en del traktamente som man kan köpa härliga aktier för :). Själv är jag ytterst stationär, det är väl något som kommer mer åren.

  Fina inköp förresten!

  mvh
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resandet är kul i början men inte lika trevligt med tiden, ger en del med traktamenten ja. Men timlönen blir inte så bra :)

   Men jag ska inte klaga, men jag vill nog vara mer stationär framöver också.

   Mvh

   Radera
 4. Snygga köp. Jag gillar framförallt LVMH och Svolder. Båda är bolag jag verkligen tror på!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera