fredag 25 januari 2019

Månadens köp: Januari 2019Då är det 2019 och det var dags för att köpa under årets första löning! Jag vill få upp utdelning och har främst köpt mest Sampo och har nu 24 st aktier i detta bolag! Jag tror att det blir en höjning av utdelningen i vår och historiken har varit helt okej!

Förutom detta köpte jag även lite Öresund som höjde utdelningen till 5.50 SEK vilken är helt okej! Denna aktie har stampat och förra året delade man ut aktier, dock eftersom utdelningen var 4.75 2016 tycker jag ändå att detta går åt rätt håll.

Slutligen köpte jag lite Xact Högutdelande, jag tror på mina bolag, men jag vill sprida mina risker ändå. Tanken är att köpa fler ETF:er under året, om vi kan få tillgång till Nordamerikanska är det ännu bättre men får se där.

Förutom detta har både Castellum och Investor höjt utdelningarna vilket gör att jag kommer näärmare mitt långsiktiga mål!

Under våren kommer jag köpa i övriga bolag för att portföljen skall viktas jämnt.

Vad köpte ni i januari?

2 kommentarer:

 1. Härligt!

  Jag gillar dina köp och kommer att köpa fler Öresund med, men först nästa månad. Jag har tänkt att skriva ett inlägg med månadens köp lite längre fram men kan ändå nämna de i här:

  Kone, Orkla, Akelius pref, Klövern pref, K2A pref, Castellum, Axfood, Handelsbanken, Swedbank, Investor och

  Swedbank Robur Access Asien, SPP Aktiefond USA, Länsförsäkringar Tillväxtmarknad, Avanza Global, Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt AMF Aktiefond Europa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många fina köp och en bra spridning på dina innehav.

   Ska läsa Öresunds rapport under helgen, tycker det har blivit mer fart nu när Qviberg kan lämna HQ Bank bakom sig. Dock funderar jag lite varför aktiekursen stampar runt 125-130.

   Mvh

   Radera