torsdag 25 oktober 2018

Köpt Svenska aktier denna månad!

Bildresultat för svenska flaggan


Har denna månad valt att bara köpa Svenska bolag, främst för jag vill öka min exponering, men även för att jag vill öka andelen investmentbolag. Jag gillar våra Svenska bolag, men är lite surt att majoriteten av utdelningarna kommer på våren, men det gäller att tänka långsiktigt helt enkelt för avkastningen har historiskt sett varit väldigt bra.

Har köpt i nedanstående bolag

Castellum:
Investor: 6 st
Industrivärden: 5 st
Kinnevik: 4 st
Svolder: 10 st
Öresund: 3 st

Kommer eventuellt köpa lite mer i morgon och då av Latour och även Creades men får se om jag väntar till nästa månad.

Detta gör att jag får en månatlig utdelning på cirka 62 sek eftr att jag har dragit av 33% för skatter och återinvestering för att säkerställa att min utdelning ökar varje år.

Vad har ni köpt idag?

5 kommentarer:

 1. Det var många fina innehav :-) Blev lite Skanska, Danske Bank och JM här. När min utdelning kommer från H&M tids nog blir det troligtvis lite mer Lundbergföretagen till portföljen :-)

  Fortsatt lycka till med ditt portfölj bygge.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tackar Slimis! Blir nog bra att köpa Lundbergsföretagen med dina utdelningar från HM. aktien har gått ner en del och nu är direktavkastning över 1% :)

   Radera
 2. Säkra kort investment :) De där inköpen som du gör nu kommer att ge dig en fin guldkant på tillvaron framgent :)

  mvh

  SvaraRadera
 3. Hej! Det blev några köp i de bolagen som du listar ovan. Köpte bland annat investor, industrivärden, castellum, klövern, Nordea och Handelsbanken. Känns som många fina köplagen nu när börsen gått ner :) Siktar på att köpa mer kommande vecka.

  Trevlig helg! VER

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina inköp och du sprider utdelningarna under året och det är trevligt om ni ska leva delvis eller helt på utdelningar under året :)

   Kanske köper mer jag också. Men försöker inte agera för mycket baserat på hur börsen går.

   Radera