tisdag 6 mars 2018

Investerar i Europa

Idag har det varit gratis courtage på Avanza om man köpte aktier från Europa, jag valde i detta fall att slå till genom att köpa mindre poster i tre bolag som jag tror är bra långsiktiga. Här kommer en kort introduktion.


Image result for allianz
Allianz: Ett tyskt försäkringsbolag som har funnits i över 100 år, har kunder globalt och har haft en fin utveckling samt utdelningshistorik. Försäkringar är något man inte säger upp hur som helst och det gör att det är många återvändande kunder, detta är en orsak varför jag gillar Sampo. Företaget har även värdepappershantering och har en del fonder, detta gör att det blir mer diversifiering. Kan absolut tänka mig att öka mitt innehav i Allianz på sikt när det är fler möjligheter med gratis courtage.


Image result
Group Bruxelles Lambert: Ett belgiskt investmentbolag som även finns i Spiltan investmentbolag Globalfond. Detta bolag har en del olika innehav inom företag som arbetar med mineraler och råvaror, framställning av byggmaterial  men även innehav som Pernod Richard och Adidas vilket ger en bra diversifiering. Utdelningstrenden har varit ok och förvaltningen är aktiv. Jag tror detta kan vara ett bra alternativ för att få in lite utländska investmentbolag till min portfölj.Image result for LVMH
LVHM: Genom detta konglomerat får jag en fin spridning på olika lyxmärken inom mode,kosmetik och ädla drycker. LVHM har innehav i 60+ olika företag och detta ger en bra spridning, jag tror även att det är en bra investering framtidsmässigt genom det stora antalet märken, och många lär njuta av Champagne, Whisky och designerkläder även inom några decennier. Kursutvecklingen har varit bra, och nyligen höjdes utdelningen från 4 till 5 euro.Dessa innehav kommer öka min geografiska spridning, och även genom att jag blir exponerad mot nya branscher, att bolagen och deras innehav även har en lång historik visar att dessa är bra bolag att ha med i en långsiktig portfölj.

Jag kommer absolut investera utomlands, men när det är courtagefritt då 4 euro är en ganska hög summa.

Slog ni till med några köp idag?


Inlägget innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

 1. Spännande köp, ser fram emot att läsa hur lvmh utvecklas.

  Jag har också tittat en del på allianz, men lät tyvärr bli att handla europeiskt idag då eur/sek är så hög just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren!

   Jag kör som sagt långsiktigt och då är det dyrt idag, men på sikt kommer det löna sig.

   Men alla har sin strategi.

   /Investmentbolagsinvesteraren

   Radera
 2. Jäkla spännande köp måste jag säga. Har du allting i rm kapitalförsäkring eller är det uppdelat mellan isk och kp? Kan du tänka dig att sprida riskerna ytterligare även med fonder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren!

   Jag kan tänka mig att återigen köpa etf:er på sikt då jag vill ha utdelning, men just nu vill jag ha en koncentrerad portfölj med bolag som jag tror kan slå index på sikt.

   /Investmentbolagsinvesteraren

   Radera