fredag 2 mars 2018

Månadsrapport: Februari 2018


Har varit väldigt mycket arbete under denna vecka, därför blev månadsrapporten försenad med en dag. Som ni ser var inte februari en bra månad för portföljen, jag underpresterar lite mot index, jag tror detta främst är för att investmentbolag har fallit lite mer än vanliga bolag under den senaste tiden(dock återhämtat sig starkare).

Dessutom har nog JnJ varit en av orsaken till detta, dock tillhör JnJ bara 7,1% av mitt portföljvärde så den effekten blir allt mindre. Jag har även avyttrat mina etf:er som har gjort att tillväxten inte har varit lika god.


Jag gjorde ett köp idag genom att öka med 25 st aktier i både Bure och Svolder, Bure har en fin rabatt och även Svolder, direktavkastningen är inte den bästa men jag investerar i dessa för att äga långsiktigt.

Som sagt börjar jag bli relativt nöjd med min portfölj och dess uppsättning, direktavkastningen börjar röra sig ner mot 3% snart, men det kommer att åtgärdas för att jag kommer börja köpa fler aktier Investor som kommer att korrigera detta.

Även denna månad kommer första större utdelningen för min del att komma, det lär bli från både JnJ och Castellum, dessa lär jag nog använda att återinvestera i Castellum,

JnJ kommer jag nog köpa när det blir courtagefritt eftersom jag annars måste göra stora köp för att det ska löna sig, och då skär det sig med mitt mål om att vikta portföljen.


Hur gick februari för er?


4 kommentarer:

 1. 1 februari till 1 mars, jämförelseindex SIX 30 Return Index, -1,29% vilket motsvarar en summa på -4840,79 kronor.

  Även jag ser fram emot mars, april och maj när utdelningarna på allvar kommer upp i summor som blir roliga att återinvestera med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, eftersom aktiekurserna är mitt primära fokus blir det trevligare med notiser om att utdelningar har mottagits.

   /Investmentbolagsinvesteraren

   Radera
 2. Ibland går det upp och ibland går det ner.

  Jag har en del amerikanska innehav som tuffade på + att dollarn gick upp så jag hamnade +0.33% för månaden. Som tur är slutade månaden innan de flesta av minna innehav gick ner en bit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, den långsiktiga trenden är det viktiga.

   Du har en fin portfölj! även bra att du har börjat sparat i en tidig ålder med tanke på ränta-på-ränta.


   Mvh Investmentbolagsinvesteraren

   Radera