onsdag 16 maj 2018

Nu täcker portföljen 1.5% av min lön!


Fick lite utdelningar idag från Allianz och Investor och imorgon kommer en fin utdelning från Latour också.

Allianz: 82,13 SEK
Investor: 320 SEK


Har sålt lite räntefonder och har därmed köpt lite nya aktier, nu har jag nått till den magiska siffran 1.5% av min årsinkomst kan täckas via min utdelningsportfölj. Detta är självklart långt från målet, men det var inte så länge sedan jag var på 1%, detta betyder att vägen till 2% kommer gå ännu snabbare!

Ökade i Lundbergsföretagen och Kinnevik, var ett tag sedan jag sist köpte poster i dessa företag. Sedan ökade jag i Latour och Öresund för att vikta portföljen ytterligare.

Investor 5 st 
Kinnevik 2 st
Latour 5 st 
Lundbergsföretagen 3 st 
Öresund 3 st

Lundbergsföretagen har gjort en fondemission på 1:1 vilket betyder att jag nu har dubbelt så många aktier och det går nu att köpa aktien för cirka 300 SEK, detta är trevligt då jag kan tanka på mig lite med Lundbergs, har lust att fylla på just med Lundbergsföretagen och Industrivärden nu framöver.

Får se vad jag köper imorgon, kanske Latour eller lite Bure/Svolder.3 kommentarer:

 1. Sant att det nu går snabbare och snabbare att nå målet. Härligt med utdelning från Allianz också. Är väldigt sugen på att plocka in 1-2 försäkringsbolag och har kikat på Sampo, gjensidige och som hastigast på Allianz.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sampo och Gjensidige har högre direktavkastning, men Allianz är med sin storlek och historik väldigt stabilt. Har du dessa i en KF kan man nästan ta in alla. Men ja, försäkringsbolag brukar vara en stabil investering med fin utdelning på sikt.

   Radera
  2. Gällande Allianz är det courtaget som är nackdelen, men kör du via Nordea är det överkomligt. Eller köpa när det är courtagefritt på Avanza.

   Radera