tisdag 25 september 2018

Månadens inköp

Då har månadens löning använts till att investera lite mer i min portfölj.

Blivit en del köp, jag har tagit in flera nya bolag och även ökat i investmentbolag.

Bure Equity: 4 st

Bank of Nova Scotia: 5 st

Creades : 2 st 

Investor : 2 st

Kinnevik: 5 st 

Latour : 6 st 

Pepsi: 3 st 

Realty Income: 3 st


Det jag försöker göra just nu är att skapa ett jämnt kassaflöde för att kunna investera mer varje månad i stället för på våren, men köper även lite investmentbolag redan nu.

Nova Scotia tar jag in för det har en fin historik och delar ut varje kvartal då jag redan exponeras mot våra storbanker via investmentbolagen. Realty ökar min exponering mot fastigheter genom utdelning varje månad, dock kommer Castellum vara fokus att öka i. Pepsi gillar jag, stabil utdelare som kan öka lite mer än Coca-Cola.

Bure gillar jag för deras exponering mot tillväxtbolag, Creades har en fin utdelning och kan ge bra avkastning när Avanza minskar i substansvärde. Investor, Kinnevik och Latour behöver jag nog inte motivera varför, utan dem är mina favoritbolag när det kommer till investmentbolag.

Detta ökar min månatliga ungefärliga utdelning till 48,7. Detta är efter jag har dragit av 30% av utdelningarna för att betala skatt och återinvestering för att öka utdelningarna. Detta gör att det kommer ta längre för mig att nå mitt mål att bli oberoende, men när kalkylerna väl går ihop kommer jag ha en bra marginal.


Vilka bolag har ni köpt i? 

4 kommentarer:

 1. Mycket fina inköp. Jämnt kassaflöde kommer att ge dig uppmuntrande belöningar längs den långa vägen

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Våren kommer alltid vara utdelningssäsong. Men att ständigt påminnas med utdelningar är aldrig negativt.

   Radera
 2. Många fina inköp. Bra att du sprider dina risker och satsar på en bred portfölj. Som du skriver är det kul när utdelningarna kommer lite oftare. Lyckas du spara lite mindre en månad kan en utdelning hjälpa till så att det blir lite mer att återinvestera just den månaden. Har du tur kan du ju även se något fint köpläge precis när utdelningen trillar in. När det gäller månadens inköp kommer jag göra ett mindre köp nu den 27:e när lönen trillar in. Tyvärr betydligt mindre än jag brukar att investera då utgifterna har vart högre än på längre. Men det viktigaste är att man håller i sparandet. Med tiden växer ju även portföljen lite av sig själv.

  Kul att följa din blogg, du är en sann inspirationskälla.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, på sikt kommer utdelningarna hjälpa mig att investera, bättre då sprida ut dessa lite än att få allt i april/maj. Dock kommer jag få majoriteten av utdelningarna under våren ändå.

   Det viktigaste är att du sparar, bättre spara lite än inget, sen lär en månad inte påverka ditt snitt.

   Mvh

   Radera