måndag 17 september 2018

Nordea betalade tillbaka källskatten samma dag!


En av orsakerna varför jag bytte till Nordea Investor är att källskatten betalas tillbaka betydligt snabbare än hos nätmäklarna, inom 6 veckor skall man få källskatten. Jag fick min utdelning från JnJ under förra veckan och utgick först att det var källskatt som drogs men att det inte var något minustecken med.

Dock ville jag dubbelkolla med Nordeas support som bekräftar att det är källskatten som är återbetald, dvs är källskatten återbetald samma dag som jag fick utdelningen! Även om det ska vara inom 6 veckor är detta en positiv överraskning, även om jag inte utgår från att alla källskatt kommer komma samma dag kommer detta göra stor skillnad för mig på sikt.

Dessutom det faktum att jag fortfarande väntar på flera hundra SEK i källskatt hos Avanza visar att jag gjorde rätt val, visst Avanza har bättre design men detta arbetar Nordea på, sedan är deras kundtjänst bra när det kommer till värdepapper.


Jag kommer följa upp mina kommande utdelningar för att få fram ett genomsnitt av hur länge det tar för mig att få tillbaka källskatten.

Hur har det gått för er som handlar hos Nordea? Har ni fått snabbt eller efter runt en månad?

Mvh

9 kommentarer:

 1. Imponerande! Ser fram emot att använda Nordea Investor igen. Tyvärr har flytten strulat till sig lite men i bästa fall är mina aktier hos Nordea senare i veckan :) Kul att läsa om dina positiva erfarenheter iallafall. Annars hör man mest negativt om Nordea och positivt om Avanza :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var trevligt, men jag kommer utgå att framtida utdelningar är inom 6 veckor, men förhoppningsvis går det lika snabbt nästa gång.

   Både Avanza och Nordea har för och nackdelar, men det känns som att många ser på Avanza med ett filter. Men bästa är nog helt enkelt att äga båda och använda det bästa från båda sidor.

   Mvh

   Radera
 2. Grymt! Det är snabbare än snabbt.

  SvaraRadera
 3. Nordea har verkligen ett lockande erbjudande. Går det att föra över pengar snabbt till Nordea eller är det banköverföring? Är väldigt nära att själv öppna ett konto där. Lite surt att behöva sälja allt i en KF för att flytta.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på, jag får min lön hos Nordea och då tar det någon timme om jag för över. För jag över innan 12 är pengarna oftast inne strax efter lunch, på eftermiddagen går det ibland över samma dag, ibland inte.

   Men för du över från en annan bank blir det nog runt 1.5-2 dagar beroende på hur snabb du är att föra över.

   Det är synd att Nordea inte har samma lösning som Avanza där pengarna dyker upp på någon minut, känns lite surt att det ska ta några timmar att föra över pengar från mina konton till KF fast det är inom samma bank.

   Du kan annars öppna hos Nordea och göra nyköpen där och utvärdera, sedan bestämma dig när du har mer kött på benen :)

   Mvh

   Radera
  2. Ska göra det :) Tack investment

   mvh

   Radera
 4. Ger Nordea källskatt för danska och norska utdelningar också på 6 veckor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag faktiskt inte, men bör inte ta längre tid.

   Mvh

   Radera