lördag 1 september 2018

Fördelen med att vissa saker tar tid

Bildresultat för time

En sak som jag har märkt nu när jag har börjat med min portfölj på nytt där jag inte belånar, och endast gör månadsköp är att det lätt blir trist. Det är kul att vara aktiv med sin portfölj, även om studier visar att det lönar sig långsiktigt att vara passiv i sitt sparande.

Har man detta som intresse är detta självklart ganska trist, men det går att hitta fördelar och motivering även med detta. Oavsett om man har målet att bli ekonomiskt oberoende, gå ner i vikt, komma i form eller börja med en annan vana tar det tid, och skyndar man sig eller överanstränger sig är det enklare att man blir utbränd eller tröttnar innan man når i mål.

Ofta räcker det med vara regelbunden, att träna 3-4 gånger i veckan och äta rätt. Om detta upprepas under en längre tidsperiod kommer resultaten att komma, det samma gäller med sparande och bli ekonomiskt oberoende.

Fördelen med detta är att man kan fokusera på flera saker samtidigt, i stället för att börsen skall ta flera timmar per vecka kan man nyttja tiden för att både må bättre, bli rikare och starkare. Genom att ha detta i åtanke är det enklare att vara långsiktigt och se det positiva i att vissa mål inte kräver mycket engagemang, utan rutiner och tålamod.


6 kommentarer:

 1. Vem som helst kan börja spara. De med tålamod och en beprövad strategi kommer att bli förmögna. Instämmer gällande passiviteten som en framgångsfaktor.

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, alla kan bli rika men det kan ta längre tid. Men ju längre man väntar desto längre tid innan man kan skörda sin framgång.

   Mvh

   Radera
 2. Helt rätt, ofta är det de med tålamod som lyckas. Genvägar är sällsynta :).

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan lär det vara betydligt skönare att ha klarat detta själv än att ta en genväg!

   Mvh

   Radera
 3. Hej Investmentbolagsinvesteraren,

  Någt jag verkar ha missat. Varför har du fått börja om med portföljen på nytt?


  Vänliga hälsningar

  Assetsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Assetsa.

   Jag valde att göra detta då jag körde belåning och började låna mer än vad jag är bekväm med. Jag hade även premierat aktiesparande framför övrigt sparande. Därför valde jag att börja med portföljen på nytt genom att sälja av och föra över en del av pengarna till buffert och målspar. Men även för att flytta sparandet till Nordea pga lägre courtage och snabbare återbetalning av källskatten.

   Kommer köra på detta tillsvidare, kan nog börja låna framöver men jag vill arbeta på att vara konsekvent och disciplinerad när jag sparar.

   Mvh

   Radera