tisdag 1 maj 2018

Planer för maj+ bloggen ökar!



Då har vi äntligen tagit oss till maj, och sommaren är snart här. Vad som blir aktuellt för min portfölj är att jag är i slutskedet av utdelningsässongen med utdelning från 6 bolag. Efter detta kommer jag få en utdelning från JnJ i juni, men efter det kommer det vara lugnt i portföljen fram tills hösten, då kommer köp göras genom egna insättningar.

Det jag gör just när att funderar hur jag kommer att planera återinvestera dessa utdelningar. Som det ser ut nu kommer jag nyttja kommande utdelning från Sampo till att köpa mer i Kinnevik då det var ett tag sedan sist. Sedan kommer jag nyttja Investor, Latour, Bure och Kinneviks till att köpa mer i respektive bolag.

Jag kommer även få utdelningar från Allianz och GBL, men dessa är utdelningen för låg för att återinvestera, sedan blir det ett högt courtage. Kommer därför försöka köpa i dessa bolag när Avanza kör några av sina årliga kampanjer.

Kommer sedan under sommaren arbeta med göra portföljen mer diversifierad, där är jag på rätt väg då det största bolaget i dagsläget är Investor på 13% tidigare i år utgjorde Investor och Sampo nästan 50% av portföljvärdet.


Gällande bloggen har antalet läsare börjar öka, denna månad hade jag 4000 visningar vilket inte är mycket, men en stor framgång för mig personligen. Det är kul att se att fler än bara jag finner intresse att läsa min portfölj, eftersom det både är ett sätt för mig att dokumentera min utveckling, men även förhoppningsvis kunna ge lite råd!

Jag har en del reklam, och har börjat även med affilatelänkar, detta nämner jag i varje inlägg som dessa länkar finns. Målet är att intäkterna från detta kommer nyttjas till ytterligare aktieköp, och jag kommer presentera dessa när detta blir aktuellt.


Som bilden ovanför väljer jag att presentera en bild som både gäller för personlig utveckling och för aktiers värdeutveckling, ingen aktie går bara rakt upp, vi kan oftast se en trend, men det finns även dagar då Latour faller.

Ha en fortsatt trevlig första maj!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

4 kommentarer:

  1. Kul att det ökar, både bloggen, portföljen och utdelningar! :)

    Jag hade gärna sett en pajfördelning eller liknande för att enklare få en överblick över alla innehavs andel i din portfölj.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Casette!

      Det låter som en bra ide, jag har haft det tidigare, men är nog dags att visa en pajgraf igen för att visa nuvarande portföljandel för varje aktie.

      Mvh

      Radera
  2. Tjena invest..

    Kul att höra om planerna. Ska klicka på länkarna på din sida.

    Funkar det bra med källskatt på tyska aktier?

    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Myntaren,

      Gällande Tyska aktier är källskatten på 30%. Jag har alla mina innehav i en KF, så för min del spelar det ingen roll. Men jag hade nog inte haft tyska aktier i en ISK.

      Mvh

      Radera