lördag 13 januari 2018

Långsiktighet: Leva för livet och inte för dagen
Innan jag började spara och intressera mig för börsen åt jag ute en del, reste mycket och köpte saker när jag hade råd, jag har inte köpt saker på kredit utan jag har alltid betalat kontant och undvikit abonnemang för att hålla nere mina löpande kostnader. Men det enda sparandet som jag gjorde var litet och det var kvar i ett sparkonto på en storbank där räntan inte gjorde någon skillnad alls.


Som med det mesta i livet måste man vara långsiktig för att nå sina mål, för att komma i form måste man ha en god diet och regelbundet träna, det räcker inte med intensiva perioder då man oftast kommer tillbaka till ursprungsläget igen. Det handlar om livsstilsanpassningar.


Jag tränar och jag deffar just nu för att komma till den form som jag vill ha, det kommer ta sin tid, men det kommer ge resultat över sin tid, och det samma gäller min karriär och mitt sparande.


Vad jag också har märkt är att vara långsiktig med flera mål har gett en synergieffekt som stärker både mitt sparande, tränande och karriär.


När jag tränar äter jag strikt, jag går inte ut och handlar och jag äter nyttigare mat som är billigare än snabbmat och sötsaker, detta gör att jag får mer kvar av lönen att lägga i sparande vilket leder till att jag snabbare når mina finansiella mål.


Tränandet gör att jag blir piggare och orkar mer och jag kan då prestera bättre på jobbet som hjälper mig i min karriär genom befordringar och löneförhöjningar = mer pengar att investera.


Och eftersom alla dessa är långsiktiga, jag måste träna och behålla formen genom ett livsstilsval, jag måste arbeta på för att gå vidare i karriären, och jag måste investera för att inte förlora min finansiella trygghet. Därmed säkerställer detta att jag för varje dag utvecklas som person och mår bättre.


Självklart ska man även ha kortsiktiga mål med, men så länge man ibland lever för dagen, men alltid tänker på morgondagen kan man göra en stor skillnad i sitt liv, det är inte bara mer utdelningar och mer pengar på KF/ISK som man får, utan det är massa andra fördelar som följer med på köpet.


Och det bästa av allt är att detta pågår hela tiden, bara man inte ger upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar