lördag 27 januari 2018

Portföljrapport V4
Då var även denna vecka slut, och majoriteten av oss har hunnit investera lite mer pengar på börsen.

Denna vecka gick det bra för mina Svenska innehav, dock har kronan stärkts och det gör att mitt innehav i JnJ återigen ligger negativt även om kursen har ökat med runt 4 dollar sedan jag gjorde mina inköp. Detta är något man får leva med när man investerar i andra valutor, men det kommer också komma veckor då valutaskillnaden kommer ge en hävstång i avkastningen, 

Hade jag haft en bättre viktning hade jag nog antagligen investerat mer i JnJ just nu, men jag håller vid mina principer och det är att få en mer balanserad viktning av min portfölj!

Året har börjat bra för min del, jag arbetar med belåningen och viktningen av portföljen, det är mitt största fokus just nu, jag vill kunna sitta lugnt i båten när nästa lågkonjunktur kommer, och dessutom gillar jag inte att vissa innehav har en oproportionerligt stor viktning, men detta kommer jag självfallet lösa med tiden.

Utdelningshöjningar har jag fått i både Öresund,Investor och Castellum. Har jag tur får jag även i övriga bolag, och kanske får jag en preliminär utdelning på 2000 utan fler aktieköp, då kommer jag kunna nå 2500 ganska enkelt även om jag gör köp i aktier med låg direktavkastning. 

Hade varit kul att öka utdelningen snabbare, men jag får skynda långsamt och ha tålamod för jag kommer inte leva av min utdelning varken imorgon eller övermorgon.

Hur gick det för er denna vecka?2 kommentarer:

 1. Min vecka kursmässigt sett har jag inte kikat något på än, jag tenderar att inte fokusera så mycket på det, snarare brukar jag titta på det i slutet av månaden i samband med nya aktieinköp. Jag har likt dig fått glädjas åt en del utdelninghöjningar: atlas copco, investor, castellum, telia, öresund.

  Helt klart nöjd och nu i februari kommer en hel drös med årsrapporter, så det ska bli väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen.

   För mig är det inte heller intressant att se hur min portfölj går per vecka, det är snarare per år då jag är långsiktig, jag uppdaterar främst för att mina läsare skall kunna följa med.

   Bolagen jag har investerat i(bortser fråna mina etf:er) är bolag jag i princip ska kunna glömma bort och låta dessa arbeta på.

   Och denna rapportsäsong har börjat bra! och det är många höjdpunkter kvar i februari.

   Radera