onsdag 25 juli 2018

Löning och dags att öka i Kinnevik!

Bildresultat för kinnevik

Kinnevik är en aktie som jag velat investera mer i, men inte riktigt gjort det då kursen har ökat en del på senare tid, vilket har pressat ner DA% till under 3%.

 Jag har i dagarna tankat på mig Kinnevik och kommer nu när börsen öppnar köpa 10 st till så jag når 60 st aktier, och då får 3 st aktier i MTG när innehavet delas ut. Jag kommer inte investera mer i MTG eller dess avknoppning NENT, men jag tror det kommer vara en fin aktie att behålla och återinvestera utdelningen i. Detta kommer medföra att MTG kommer inte ens utgöra 1% av min portfölj, men jag är kvar långsiktigt i stället för att sälja.

Förutom detta tror är jag osäker om jag kommer investera mer denna löning, jag är sugen på creades men jag får nog hejda mig lite. Med köpen i Kinnevik har jag återigen 3 st bolag som är över 10% och det är Creades, Investor och Kinnevik.

Jag tror på sikt att Kinnevik är en bra investering, förhoppningsvis kommer man snart korrigera så att Zalando inte utgör en lika stor del av substansvärdet som det kommer göra efter att MTG har delats ut. Jag har även saknat att jag inte har någon större exponering mot IT, detta främst för att det är en svårare bransch att se vilka bolag som lär bli långsiktiga, och för att många är i en tillväxtfas och delar inte ut något. Jag har FRAM som jag tror på, och ligger 300+% i dagsläget, men jag har även en liten post i Microsoft och med Kinnevik kommer jag vara mer exponerad mot den digitala världen.Vad har ni investerat i?

4 kommentarer:

 1. Ligger just nu på 51 aktier i Kinnevik. Tänkte precis som dig att få upp det till 60 innan utdelningen sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra ide, det jag funderar över Kinneviks utdelning blir efter detta. Jag tror att DA% blir högre än detta år, men det blir nog ett lägre belopp ändå med tanke på det man delar ut.

   Mvh

   Radera
 2. Är sugen på att plocka in ett till investmentbolag, Kinnevik ligger nära köpknappen. Har kollat på alla dess innehav och jag fattar inget :) Men det är bra att de har koll i alla fall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker Kinnevik ger en bra exponering mot Media och IT med många spännande tillväxtbolag. DA% är ganska låg efter kursökningen, blir helt okej ändå med tanke på att man delar ut MTG. Dock kan det vara värt att kolla lite fler på resterande investmentbolag så du investerar i ett som du känner dig bekväm med!

   Mvh

   Radera