fredag 20 juli 2018

Mitt nuvarande utdelningsschemaHar sedan tidigare haft ett premilinärt utdelningsschema i mitt google sheets, men efter att mina blogggrannar Myntaren och Casette redovisat inlägg över sina utdelningar hakar jag på tåget med att presentera hur det ser ut för min del!UtdelningsschemaProcent av årlig utd
Januari0,53
Februari0,44
Mars14,06
April34,73
Maj34,08
Juni2,03
Juli0,53
Augusti0,44
September4,52
Oktober0,53
November5,78
December2,33
Som ni ser är 85% av mina utdelningar koncentrerade till just utdelningssäongen, förutom detta är det bara september och november som har någorlunda med utdelningar i dagsläget. Detta kan i framtiden bli ett problem då det är skönt med ett stabilt kassaflöde för oväntade kostnader, dock kommer detta bli bättre över sikt. Även om jag har runt 75-85% av utdelningarna i Mars-Maj lär resterande månader åtminstone ge ett flöde på några tusen per månad när jag är klar med min resa.
Jag kommer därför köra på med samma taktik, jag vill inte vikta amerikanska aktier för mycket nu i början för att balansera utdelningarna då det då går emot min strategi med fokus på investmentbolag.

Dock ser vi att det börjar bli bättre då bolag som Castellum och Investor delar ut halvårsvis, jag tror fler investmentbolag inom kommande år kommer haka på denna trend. Detta kommer då göra att jag snabbare kommer kunna återinvestera mina utdelningar.

Därför har jag detta mest som en kul graf, förhoppningsvis blir utdelningarna mer utspridda på sikt, men detta skall inte få mig att ändra på strategin som jag skapade då jag började min resa mot ekonomisk frihet.

Hur ser ni själva på detta med att sprida ut utdelningar över året?

6 kommentarer:

 1. Snyggt! Hoppasdu har rätt ang. att investmentbolagen börjar dela upp utdelningarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog generellt att fler Svenska bolag kommer att dela upp sina utdelningar då HM,Investor och Castellum har börjat göra dessa. Men det lär ta några år.

   Mvh

   Radera
 2. Jag hoppas också på att fler bolag kommer dela ut fler ggr om året. Gillar när man får ett mer jämnare inflöde av utdelningar. Roligare att kunna återinvestera pengar mer kontinuerligt. Precis hittat till din blogg, ska bli kul att följa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många bolag kommer att dela upp sina utdelningar både för att det påverkar kursen mindre, samt att man kan öka sitt goodwill då det har blivit allt mer populärt för folk att leva på sina utdelningar. Fredrik Lundbergs lär ha en stor marginal för att överleva året ut. Men för gemene svensk kan flera oförutsedda kostnader göra detta svårt, även om man kan betala dessa med råge när utdelningarna väl kommer in!

   Mvh

   Radera
 3. Tack för omnämnandet!

  Hoppas också på att du har rätt angående trenden att splitta upp utdelningarna över året.

  Även om man räknar totalen på utdelningar år för år, så är det trevligare med fler utdelningar. Inköpen i bolagen sker varje månad och man får med dessa inköp ta del av utdelningarna lite kvickare än om de skett årsvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi kommer se stora skillnader inom kommande år, att det blir kvartalsutdelningar lär nog vara längre fram. Men med Investors uppdelning av utdelningen tror jag fler bolag kommer göra det, dock kanske mer konservativa som Lundberg inte lär dela upp utdelningen i Industrivärden och Lundbergsföretagen inom den närmsta tiden.

   Men om 50% av bolagen delar upp sina utdelningar lär det göra skillnad.

   Radera