tisdag 17 juli 2018

När utdelningarna ökar men täcker ändå mindre än månadslönen

Bildresultat för salary raise

Senast när jag skrev om detta var jag påväg mot att nå att utdelningarna täcker 2% av min lön. Jag var nära på 1.93% efter min lönehöjning, dock minskade detta till 1.72%.
Orsaken är ganska enkel och det är att jag har tackat ja till ett nytt jobb med en högre lön! Förutom att detta jobb kommer vara ett steg i min karriär med en mer spännande position, kunde jag höja lönen en del tack vare detta. 

Detta påverkar inte mina utdelningar, dessa är samma som tidigare, men det kommer leda till att jag behöver ha en större utdelning för att dessa ska helt kompensera min lön. 

Jag har tidigare nämnt att i början är utdelningar en långsam process, utdelningshöjningarna kommer i början vara låga jämfört med hur lönehöjningar påverkar mina inkomster, men på sikt kommer utdelningarna slå framtida lönehöjningar med råge. Då kommer utdelningarna för varje år öka snabbare än min lön och det är då som ränta-på-ränta verkligen kommer visa sin effekt.

Jag är naturligtvis nöjd med löneförhöjningen men det är inte enda orsaken till att jag byter jobb, jag tror jag kommer trivas mer på det nya jobbet och det leder till att jag kommer vara mer motiverad och då snabbare växa för att kunna kräva en högre löneförhöjning vid nästa lönesamtal!


Hade hoppats på courtagefritt i samband med Frankrikes nationaldag/Vm-vinst men det blev inget, kanske vi har tur med Belgien imorgon så man kan öka i GBL?


8 kommentarer:

 1. Grattis till nya jobbet och nya lönen.

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till ny tjänst och lön! Hoppas du kommer trivas bra.

  Vad planerar du att göra med mellanskillnaden från gamla och nya lönen, öka månadsinsättningarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Tanken är att lönehöjningen skall gå till sparande, dock kanske 25-50% av summan går till målspar.

   Sedan kommer det komma en del bonus framöver när jag har blivit varm i kläderna, detta kommer jag nog köpa aktier för.

   Mvh

   Radera
 3. Grattis! Hoppas du får det bra på det nya jobbet :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis till det nya jobbet, även jag byter tjänst redan den 2 september = högre lön. Jag siktar på att behålla samma levnadsstandard som idag och spara överskottet av lönen.

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får gratulera till den nya tjänsten! och sammma här, försöker hellre spara pengarna även om en del kommer gå till målspar och inte bara till min portfölj.

   Mvh

   Radera