lördag 14 juli 2018

Veckorapport V.28


Denna vecka har det gått bättre, den slutade inte lika bra då Creades föll en del pga rapporten från Avanza, dock har Creades annars haft en bra utveckling under K2. Jsg har fyllt på då DA är hög och jag gillar Hagströmmer. Tanken är att Creades inte skall vara största innehav men det kommer jag att fixa på sikt.

Även Orkla och Gjensidige föll en del, osäker varför då Orkla har förbättrat sina resultat( kanske inte enligt förväntningar). Gjensidige hade en svår vinter men jag valde ändå att öka i båda.

Annars har jag haft en fin utveckling, och jag ser att genom att få upp viktningen av utländska innehav har gett resultat, dock lär det inte vara så viktigt långsiktigt.

Men jag börjar återigen slå index på sikt, jag var nära att åka under när jag ser på årsavkastning men är tillbaka nu.

Köpte 250 st aktier i Tectona Capita, bolaget hyr ut lägenheter i Panama som har en växande ekonomi, man köper större lägenheter och gör om dessa till flera mindre för att göra det mer förmånligt. Detta är ett bolag med hög risk, men jag tror på sikt det kan vara gå bra och väljer då att vikta bolaget med 0,4% av min portfölj. Då utgör Fram och Tectona 1.4% totalt av min portfölj, dessa lär ge utdelning i framtiden, men att dessa inte gör det nu är ett mindre problem.

Portföljen har växt snabbt, snabbare än vad jag trodde, och premilinära utdelningarna likaså. Det är skönt att se att min snöboll har börjat komma i rullning!


Hur har er vecka varit?


4 kommentarer:

 1. Din portfölj ökar trots några smällar, det visar på bra styrka.

  Min portfölj gick ner 2.25% igår pga Orkla, Gjensidige och Elisa. Tuff dag, men så är livet på börsen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Enskilda dagar är ganska oviktiga. Det viktigaste är den långsiktiga trenden!

   Radera
 2. Ser att du tryckt in lite Microsoft också. Bådar gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Microsoft, sen känns det som ett stabilt IT-bolag som även ger utdelning. Kanske inte samma kursökning som Alphabet etc men utdelning får jag iaf.

   Radera