onsdag 8 augusti 2018

Applicera tänket om ränta-på-ränta även utanför aktiemarknaden

Bildresultat för growing trees


Ränta-på-ränta är verkligen ett underverk, det ger en möjligheten att genom att bara vara tålmodig låta ett litet kapital växa sig stort bara man återinvesterar utdelningen och låter det vara. Genom detta kan även en person med medellön bli rik genom ett konsekvent sparande.
Nu tar detta sin tid, och det är viktigt att inte köra 110% och sedan tröttna och sluta, utan att helt enkelt hålla en hög takt, men en hanterlig sådan.

Ränta-på-ränta går att applicera på allt, att träna ger resultat genom att man gör det till en vana, tränar man hårt i 1-2 månader får man resultat, men dessa försvinner om man slutar och det är risk att man skadar sig eller tröttar ut sig.

Om vi i stället jämför detta med börsen, jag styrketränar och efter några månader har jag ökat min styrka med 5%, detta är "utdelningen" jag sätter detta i arbeta genom att lyfta 5% tyngre och därmed bli ännu starkare. Gör jag detta till en vana genom att kontinuerligt träna 3-4 gånger varje vecka blir jag i bättre form, och jag håller mig i bättre form till en högre ålder.

Det är därmed inte att träna 10 timmar i veckan som ger det verkliga resultatet, utan några timmar varje vecka under en sammanhängande period utan att sluta.

Det jag vill visa med detta är att små ändringar och vanor på sikt ger stor nytta genom att man blir friskare, mår bättre, blir mer effektiv och genom att nå mål blir man inspirerad att genomföra andra saker.

Jag kommer bli rik, jag har inte samma sparkvot som många blogggrannar, men jag är tålmodig och vet att genom att jag sparar och håller min taktik, tränar och gör det regelbundet, äter nyttigt, mediterar och får min sömn. Kommer detta kombinerat ge stora effekter i mitt välmående.


Äter jag onyttigt idag kommer jag njuta av maten men glädjen är kortvarig, salladen är inte lika rolig att äta men välmåendet kommer längre fram och håller längre.


Vad tycker ni om mina mer "motiverande" inlägg? jag tycker det är viktigt att tänka på detta då man sparar då det är en lång resa, och man måste hålla en balans genom att skynda långsamt, men inte så snabbt att man ger upp eller tröttnar innan man kan skörda sin frukt.


Mvh

4 kommentarer:

 1. Bra fokus på helheten och som viktig poäng är att ha tålamod och disciplin att nå fram. Samtidigt kan man inte bortse från att de är det första pengarna som är svårast att starta med och samtidigt viktigast med en hög sparkvot i början för att få bollen i rullning och gå igång ränta-på-ränta effekten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut du har rätt.

   Att snabbt se hur det ökar motiverar en enormt.

   Det jag fokuserar på här är att man försöker spara en del men inte så att man tröttnar på detta och bränner ut sig. Det är lite som att man går från att inte jogga alls till flera gånger i veckan utan att värma upp.

   Dock är detta något man märker av personligt för att få en balans.

   Mvh

   Radera
 2. Väldigt bra inlägg, tack för det!

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren.

   Då får jag fundera på att ha liknande inlägg ibland!

   Mvh

   Radera