torsdag 9 augusti 2018

Partners Group - Nytt Schweiziskt bolag till portföljen?

Bildresultat för partners group holding stock

Nu när jag investerar via Nordea kommer jag åt aktier i UK och Schweiz utan att behöva göra en telefonorder, genom detta vill jag investera lite på dessa börser med och har nu hittat ett bolag som passar in på mina kriterier.


Partners Group Holding är ett riskkapitalbolag om hanterar tillgångar värda över 78 miljarder USD inom private equity, infrasturktur, fastigheter och skulder. Man hanterar en stor spridning av olika fonder och produkter åt sina kunder över hela världen.

Om vi kollar snabbt på kursutvecklingen via google stocks är trenden riktigt fin.

Gällande utdelningar är den på cirka 2,53 i dagsläget. Man höjde i år utdelningen och den sänktes inte under finanskrisen. Dock har jag inte hunnit få fram information om den har höjts varje år sedan dess, dock är det stor skillnad då utdelningen var 4,5 CHF 2009 och i dagsläget är den på 19 CHF och betalas ut i juni varje år. 

Jag tror att detta är ett bolag som är stabilt genom sitt stora kapital, ger en god riskspridning och visar en historik där man har haft väldigt bra avkastning. Kruxet är att kursen är väldigt hög då jag i dagsläget får betala 6800 SEK för en enda aktie. Men jag kommer nog investera i detta bolag under hösten.

Har ni hört talas om detta bolag? 

2 kommentarer:

 1. Jävla piss avanza vill också köpa detta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, du kan köpa denna aktie via Avanza också, dock behöver du lägga en telefonorder och då blir courtaget väldigt högt, men kanske inte hela världen då du ändå får betala nära 6900 för en aktie.

   Annars öppna konto hos Nordea eller Degiro.

   Mvh

   Radera