måndag 13 augusti 2018

Nordea Investors nya mobilsida

Idag när jag loggade in ser jag att Nordea Investor har en ny betasida för mobila enheter, vet inte om det lanserades idag men ser ingen annan bloggare som har nämnt det så jag ger er en kort presentation över detta. 


När man loggar in får man information om att detta fortfarande är beta, men man ser att designen är bättre än det man tidigare har presenterat.
Loggar main får man snabbt en överblick över sitt sparande, man ser hur mycket man har investerat av insatt kapital i sin KF/ISK och man får en snabb överblick hur dessa aktier har presterat. Inte lika bra som Avanza men detta är ett steg i rätt riktning, designen är även den helt okej.

Provar jag sedan söka på en aktie får jag snabbt fram flera olika alternativ som nedan.

Väljer jag att investera får jag upp denna skärm, Nordea har lagt in företagslogga på vissa bolag och man ser när börsen är öppen. Detta verkar fungera för samtliga börser vilket är bra om man inte har koll på detta eller tidszoner!
När man gör ett köp får man nu automatiskt lägsta tillgängliga kurs inslagen i orderfönstret som på Avanza, detta var något jag klagade på när jag började med Nordea Investor och gav som förslag, hade varit kul om Nordea implementera detta pga av min återkoppling.

Man visar även courtage nu automatiskt, tidigare fick man trycka på en knapp för att beräkna vilket var onödigt.Jag har nu inte testat allt men detta är oneligen åt rätt håll. Avanza har överlägsen design fortfarande men Nordea har förbättrat sig rejält med denna uppdatering och har funktioner som Avanza inte har med loggor och att man ser när börsen öppnar. 

Nu finns detta inte som en app, utan man behöver logga in via en webbläsare men förhoppningsvis löser Nordea detta på sikt.

Jag är nöjd med min flytt, och fortsätter Nordea förbättra gränssnittet och håller kvar sitt låga courtage och snabba återbetalning av källskatt kommer jag vara kvar här.

Men som sagt kommer det bättre erbjudanden kommer jag nog göra nysparande där, det är viktigt att vi konsumenter tar det erbjudande som är bäst för oss i stället för att stanna kvar hos en aktör bara för att man tidigare har haft en bra relation.

Jag hoppas detta leder till att Avanza och Nordnet kontrar detta.


Hoppas ni fick en bra inblick genom detta inlägg! 

Vill även säga jag har inget samröre med Nordea mer än att jag är kund där. 


6 kommentarer:

 1. Intressant att läsa om denna nya betaversion. På sikt tror jag Nordea kommer fixa sina brister och jag kommer troligtvis flytta tillbaka hela min portfölj till dem tids nog. Avanzas olika courtage klasser stör mig och tyvärr tror jag inte det kommer bli bättre i framtiden. Hos nordea saknar jag någon gratisfond likt Avanza Zero. Lägger till dig på min blogg lista. Skriv gärna framöver hur du tycker Nordeas tjänst fungerar :-)

  Hade bäst.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avanza och Nordnet har gjort stor skillnad för oss småsparare, men kan nog tyvärr ha kvar en del kunder pga gamla meriter.

   Jag tror Nordea kommer ligga nära Avanza i användarvänlighet, men inte ta ledningen. Vi får se hur man ska kontra detta.

   Lägger även till dig i min blogglista!

   Mvh

   Radera
 2. Appen ser riktigt modern ut. Känns inte alls som storbankerna, fortsätt med scoutandet hos Nordea !

  MVH
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt stor skillnad! jag har frågat Nordea om detta kommer släppas som en app. Enklare än att öppna webbläsaren varje gång.

   Mvh

   Radera
  2. Har du fått något svar kring om det kommer som en app?

   Radera
  3. Nej har inte fått något svar om det kommer en ny app.

   I Nordeas nya version länkar dom direkt till investor där man kan gå in via i inloggat läge.

   Dock leder det till deras webbsida av okänd anledning.

   Radera