onsdag 15 augusti 2018

Långsiktiga resultat är svårare att förlora

Bildresultat för long-term

En insikt som jag vill dela med är att jag under den senaste tiden har funderat en del. 


När man får resultat genom ett långsiktigt engagemang är dessa resultat svårare att förlora, om jag börjar träna och äter hälsosamt en längre tid kommer inte en eller två pizzor påverka min form, utan jag får börja äta på ett kaloriöverskott och sluta träna under några veckor innan jag börjar se resultatet av detta. Om man dock är måttligt engagerad är den där pizzan varje vecka ett problem eftersom man ligger på kaloribalans och inte är så noga med sen träning, detta kan man applicera på sparandet.

När man har sparat ett tag har man en buffert och en ok portfölj, denna växer hela tiden och gör så om man är konsekvent och långsiktig, skulle man ta ut portföljen lär det ta ett tag att förbruka denna om man inte köper en lyxbil eller något sådant. Detta är varför det är viktigt att vara långsiktig och vara engagerad, sparar jag 500 sek per månad kan jag lätt förbruka mitt sparande med något enstaka impulsköp och detta gäller även inom andra områden.


Men när man väl har tränat/sparat ett tag och fått synliga resultat är dessa svårare att förlora. Det är därför jag är långsiktig med sparandet i stället för att hålla på med hasardspel eller förhoppningsaktier. Till slut ser man resultaten och då ser man varför det har varit värt uppoffringarna i början! 


Det vill säga, efter 1-2 år ser man vilken skillnad ens arbete gör, och även om det är svårare att spendera allt sparande är man mindre villig att göra detta än i början.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig vecka. 

Mvh

1 kommentar: