lördag 4 augusti 2018

Månadsrapport juli 2018

Denna månad har inneburit stora förändringar för mitt sparande och portfölj.

Stora delar har gått till min buffert, bostadsspar och målspar. Och jag kommer nu köra hos Nordea investor för att inte belåna min portfölj och kunna få tillbaka källskatten snabbare.

i dagsläget är min portfölj värd 10950 SEK och består av följande bolag.


Är fler bolag på väg in i portföljen, investmentbolag men även JNJ. Just nu är GBL och LVHM en större del för aktierna kostar mer. Men spridningen kommer bli bättre om ett tag. Dock är detta en bra grund, många bolag med utdelningshöjningar och bra totalavkastning på lång sikt. 

Om vi tar en snabb titt på den geografiska spridningen ser det ut som följande.


Detta är nog enda gången i portföljens historia där Sverige kommer utgöra så liten andel av portföljen. Det kommer bli mer fokus på Sverige framöver då majoriteten av alla investmentbolag som jag vill investera i är just Svenska. Men jag kommer investera i fler länder framöver.

Har inte tagit emot några utdelningar denna månad, det blir först i septmeber som det ser ut nu.
Dock är total förväntad utdelning på årsbasis 289,1 SEK, detta leder till att jag förväntas få ut en utdelning på 24,1 SEK per månad.

När det har gått några månader kommer jag redovisa denna resa via grafer i stället.

Kommer arbeta på att kunna visa min portföljs utveckling per månad, vet inte hur jag tar fram denna information hos Nordea just nu, men kanske till nästa månadsrapport.


Hoppas mitt nya sätt med rapporter är bättre, mer fokus på hur portföljen ser ut än hur den har presterat på kort sikt då jag ändå är långsiktig!

Hur har juli gått för er?

Ha en trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Vad är målspar? Trevliga diagram!

  Trevlig helg
  myntaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Målspar är för att jag ska kunna resa etc så jag har lagt upp en buffert och ett mindre sparande varje månad för att kunna fokusera på min portfölj. Reser jag tar jag ur denna buffert och tömmer jag den inte kan jag enkelt fylla på med 500-1000 sek per månad än att mitt övriga sparande skall påverkas mycket en viss månad.

   Mvh

   Radera