måndag 20 augusti 2018

Funderar över månadens inköp

Relaterad bild
På fredag kommer lönen, och jag kommer även få bonus denna månad, nu vet jag inte exakt vad den ligger på men jag kan nog lägga 1-2000 extra och investera för denna månad medan resten går till annat buffertspar.


Jag har därför försökt planera vad jag ska köpa, gör jag inga köp under månaden kan jag alltid dagdrömma.

Som det ser ut nu kommer jag investera i JnJ som månadens utländska investering, främst för att exponera mig mot USD och för att JnJ är ett fint bolag med stigande utdelning, att det dessutom delas ut varje kvartal gör att jag får ett stabilare kassaflöde.

Uppdatering: Kommer nog investera i Bank of Nova Scotia efter tips från Myntaren 

Förutom detta kommer jag nog investera lite mer i Svenska investmentbolag.

Senast när jag byggde upp min portfölj var fokuset att hela tiden ha en jämn viktning av alla innehav, detta kommer jag även ha nu men det kommer ta tid att bygga det. Att vissa bolag kommer utgöra en stor del av portföljen i början kommer vara oundvikligt, att därför göra massa mindre köp är onödigt utan jag köper på, och portföljen kommer bli jämnt viktad över tid. 

Vad kommer ni att investera i? 

1 kommentar:

  1. Fint med Bank of Nova Scotia Investmentbolagsinvesteraren. Denna länk är nog passande https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2018/02/28/bolagen-som-delat-ut-i-over-hundra-ar.html

    Jag kommer nog att köpa Brookfield Infrastructure Partners denna gång.

    mvh

    SvaraRadera